SEBASTIÁN BRUNO, TA-RA. WALES 2013-2022

Les fotografies de l’exposició “Ta-ra. Wales 2013-2022” són el relat de nou anys de vida al Regne Unit, en concret al País de Gal·les. L’experiència descrita aquí és una barreja d’estranyesa i de familiaritat, marcada per esdeveniments sociopolítics històrics i actuals, com són dotze anys de polítiques d’austeritat, el Brexit i la crisi econòmica actual.

L’obra és un recorregut pels personatges, terrenys i textures que conformen el teixit quotidià del lloc, revelant una interpretació alternativa i oberta d’un país en procés de canvi.  És una obra tant de ficció com d’evidència, que reconeix la natura complexa i fracturada de la identitat a Gal·les i al món d’avui.

L’exposició està formada per una quarantena de  fotografies monocromàtiques de gran format.

Premi Mallorca de Fotografia Contemporània

La finalitat del Premi Mallorca de Fotografia Contemporània, promogut pel Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, mitjançant l’Arxiu del So i de la Imatge, és contribuir a consolidar els objectius de promoció de la fotografia, donar suport a aquesta disciplina com a creació artística i cultural, impulsar la creació fotogràfica contemporània i, alhora, reconèixer la tasca dels fotògrafs com a autors.

El jurat de l’edició de 2022 va estar format per Laura Terré, historiadora y investigadora de la fotografia, Amanda Vich, comissària i gestora cultural, Mercedes Estarellas, comissaària i galerista, i Andreu Martorell, de l’Associació de Fotògrafs de la Illes Baleares.

El jurat va valorar noranta projectes (record de participants des de 2018), a partir dels criteris inclosos a  les bases de la convocatòria del premi, que són: la solidesa i el seu caràcter innovador, la seva qualitat tècnica, conceptual i estètica, així com la inserció i projecció dels treballs dins del panorama actual de la fotografia contemporània; també es van tenir en compte els currículums de les fotògrafes i fotògrafs.

El jurat va considerar que el millor projecte Wales 2013-2022, de Sebastián Bruno, per a la seva inserció en el discurs de la fotografia contemporània, per l’exploració que fa d’un territori europeu amb voluntat d’expressar, a través del que l’ha cridat l’atenció com a estranger, el més íntim de les persones que l’habiten. Bruno descriu la societat actual de Gales a través del retrat, gènere fotogràfic per antonomàsia, per captar l’instant en que la mascara social tapa a l’individu, en un joc irònic i tendre a l’hora. El jurat ha valorat la coherència del llenguatge en un projecte de llarg recorregut en el temps. La ferm voluntat d’expressió mitjançant el llenguatge de la fotografia, sense concessió a les modes, en la recerca d’un estil propi.

SEBASTIÁN BRUNO (Bons Aires, Argentina, 1989) és un artista hispanoargentí, graduat en fotografia documental a la University of South Wales, (Regne Unit). Actualment treballa com a fotògraf freelance, i cineasta. Després de més d’una dècada residint a Gal·les, al sud-oest de la Gran Bretanya,  s’ha traslladat a París. Ha exposat els seus projectes a Alemanya, l’Índia, Itàlia i al Regne Unit. També ha estat finalista d’alguns premis com el Bafta (Regne Unit) 2020, el Plat(t)form 17, del Foto_Museum Winterthur (Suïssa) o el FotoPress ‘15 de La Caixa. Ha publicat entre d’altres els fotollibres  The Dynamic, ICVL, 2023, Bristol (Regne Unit);  Duelos y Quebrantos, Ediciones Anómalas, 2018, Barcelona i Blaenau Gwent Photography Special, 2017, Abertillery, Wales (Regne Unit).

 

Comissariat:  Xisco Bonnín

Centre cultural Concepció 12.

Carrer de la Concepció 12, 07012 Palma

L’exposició s’inaugura dins el marc de la Nit de l’Art 2023

Del 21 de setembre al 30 de desembre de 2023

Horari: de dilluns a divendres, de 10.30 a 13.30 h i de 17.00 a 20.00 h; dissabtes de 10.30 a 13.30 h. Diumenges i festius tancat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *